© 2003 -2014 Yogacentrum Shamballa Nederland

Yogacentrum
Shamballa Nederland
Editie. #18
juli :2014
Intro.Alemene info.Cursussen.Opleidingen. Foto Galerij.Contact opnemen.

De mogelijkheden in yoga zijn divers. Juist ook door het combineren van oefeningen, meditatie en ademhalingstechnieken ontstaat er een les die zorgt dat u zich ontspant terwijl men bezig is met lichaam, ademhaling en geest. De prachtige klanken van klankschalen hebben hier een positieve invloed op.

 

Gedurende de lessen wordt men bekender met zijn mogelijkheden en laat diverse beperkingen achter. U ontwikkeld zich op een prettige en verantwoorde manier. Na elke inspanning leert u uw lichaam weer volledig te ontspannen.

 

Wij bieden een gevarieerd programma.

Dusdanig dat zowel beginners als meer gevorderden op een verantwoorde en prettige manier met zichzelf bezig kunnen zijn. We hechten veel waarde aan een groep waar men respect en aandacht voor elkaar heeft.

Gezelligheid en met elkaar kunnen lachen, maar wel serieus bezig zijn is daar een onlosmakelijk deel van.

Raja Yoga, de Koninklijke yoga (of levenskunst), is de samensmelting van de vier belangrijkste yogastelsels: Karma Yoga, Bakti Yoga, Hatha Yoga en Jnana yoga. De eenheid op deze gebieden is het doel van de Raja yoga.

Raja yoga is de oudste vorm van yoga en minimaal 2600 jaar oud. De meest bekende vorm in het westen is Hatha yoga. Deze yogavorm is de jongste telg en legt zich vooral toe op het fysieke.

 

Vaak wordt Yoga geassocieerd met wat ontspannende en fysieke oefeningen. Veel beoefenaars gingen tot voor enige tijd dan ook met dit doel naar Yoga.

 

Men ziet dit beeld echter verschuiven, Wellness (je goed voelen) is momenteel steeds belangrijker aan het worden. Er treed dan ook een verschuiving op naar het zoeken van balans in lichaam én geest. Shamballa Nederland is u hierbij graag van dienst